Якісне харчування є основою здоров'я дітей і на це важливе питання відводиться одне з головних місць в роботі директора та сестри медичної старшої дошкільного закладу.
/Files/images/01/1/JPidH.gif У дитячому садку своєчасно укладаються договори і контракти на поставку продуктів харчування. На всі продукти, що надходять на харчоблок, є санітарно-епідеміологічні висновки; здійснюється контроль за технологією приготування їжі, за реалізацією швидкопсувних продуктів, за реалізацією продуктів за термінами їх зберігання.
Харчування дитячого садка збалансоване з урахуванням вікових особливостей дітей.
Діти харчуються три рази на день, згідно з розробленим 20-денним меню, яке оновлюється 1 раз в квартал. В основу розробки меню увійшли всі необхідні харчові продукти відповідно до вимог Державних санітарних правил і норм.
Оптимальне співвідношення білків і вуглеводів в цьому меню прийнято 1: 1: 5, допустиме 1: 1: 4. У добовому раціоні допускається відхилення калорійності на 15%. Реалізація даного меню задовольняє добову потребу дітей з півтора до семи років.
У раціон харчування дітей входять всі необхідні продукти: м'ясні, рибні, молоко, сир, кисломолочні напої, вершкове і рослинне масло, картопля, овочі, фрукти, соки, хлібо-булочні вироби, крупи та ін.
На харчоблоці вивішений графік видачі готової продукції для кожної групи, приблизна маса порцій харчування дітей. Контрольна порція залишається щодня. Кухарі користуються у своїй роботі новими технологічними картами. Їжа готується з дотриманням всіх санітарно-епідеміологічних вимог. Кухарі мають спеціальну освіту. Якість готовності страв оцінює завідувач та старша медична сестра.

Правильне меню в дитячому саду - запорука здоров'я і щастя кожної дитини./Files/images/01/1/305999518.gif

Кiлькiсть переглядiв: 440