Основні принципи організації харчування в ДНЗ:

иии 1. Адекватна енергетична цінність раціонів, відповідна енерготратам дітей.
2. Збалансованість раціону по всіх замінимим і незамінним харчовим факторам, включаючи білки і амінокислоти, харчові жири та жирні кислоти, різні класи вуглеводів, вітаміни, мінеральні солі і мікроелементи.
3. Максимальна різноманітність раціону, що є основною умовою забезпечення його збалансованості.
4. Адекватна технологічна та кулінарна обробка продуктів і страв, що забезпечуєдети за столом їх високі смакові переваги і збереження вихідної харчової цінності.
5. Облік індивідуальних особливостей дітей (у тому числі непереносимість ними окремих продуктів і страв).
6. Забезпечення санітарно-гігієнічної безпеки харчування, включаючи дотримання всіх санітарних вимог до стану харчоблоку, продуктам харчування, що поставляються, їх транспортування, зберігання, приготування та роздачі страв.
Кiлькiсть переглядiв: 625